Schepen verdienen geld als ze varen. Dat laden en lossen moet dus efficiënt en snel gebeuren.

De Haven van Rotterdam heeft een van de grootste shortsea containeroverslag bedrijven van Europa. 

De huidige Terminals zullen met een nieuw administratief systeem gaan werken. Bij aanvang van dit project was er sprake van 3 verschillende werkwijzen binnen 2 Terminals, wat niet efficiënt is en waardoor er geen uniformiteit was.

Het projectteam heeft ervoor gezorgd dat er één systeem is bedacht, ontwikkeld en geïmplementeerd zodat alle 3 de Terminals uniform en dus efficiënt en kostenbesparend te werk kunnen gaan.

Wat hebben we voor de Haven van Rotterdam gedaan?

Onze Senior Consultant heeft de volgende projecten als Projectleider en als Business Controller begeleid;

AO/IB - Software-onderzoek – begeleiden Tender nieuwe software leverancier

Samen met een externe partij heeft de Senior Consultant van Morgen het Tenderproject geleid en de software getoetst. Dit heeft geresulteerd in de keuze voor een softwareleverancier. Tevens zijn alle processen beschreven in een 475 pagina’s tellende blauwdruk.

Business control – optimalisatie interne rapportages

Niets is zo belangrijk als betrouwbare cijfers om op te sturen. Om interne rapportages te kunnen genereren heeft de Senior Consultant in teamverband een Management Dashboard BI tool ontwikkeld, voor operationele en financiële KPI’s.

Efficiency en procesbeheersing – operationele implementatie Administratief Systeem

Een analyse van de processen gaf aan dat er een nieuw administratief systeem nodig was. De Senior Consultant van Morgen was verantwoordelijk voor de operationele implementatie van dit nieuwe systeem.

Optimalisatie communicatie - invoeren Operationele Afdeling

Samen met een ander team is de communicatie binnen de Haven van Rotterdam geanalyseerd. Uit de analyse bleek dat men door verschillende werkwijze niet efficiënt kon samenwerken. Dit heeft geresulteerd in de opzet van een fysiek nieuwe operationele afdeling.

“Bonfide is erg servicegericht en probleem oplossend.”

Directrice Change Management

Bekijk ook deze cases