SES World Skies

Optimalisatie van procesbeheer

Satelliet oplossingen bij 99% van de wereldbevolking.

Toonaangevende satelliet exploitant in de wereld, welke voorziet in betrouwbare en veilige satelliet communicatie en oplossingen voor TV, radio, Telecom, zakelijke dienstverlening en overheid.

Er was een disbalans tussen de financiële afdeling en de overige afdelingen binnen SES World Skies. Men voelde zich niet gehoord binnen de organisatie.

Hierdoor werden er bijvoorbeeld financiële overzichten zelf bijgehouden in Excel. Het gevolg hiervan was een gebrek aan interne rapportages en geen inzichtelijke kostenstructuur. 

“Mijn ervaring met Morgen Consultancy: doelgericht en een prettige samenwerking.”

Henny de Klerk
 Manager Financial Accounting

Wat hebben we voor SES World Skies gedaan?

Onze Senior Consultant begeleid(e) de volgende projecten als Business Controller (toen het nog SES New Skies was);

Interne en externe verslaggeving

Onze Senior Consultant is teruggegaan naar de basis om de behoefte aan rapportages vast te stellen.Welke rapportages zijn essentieel binnen de organisatie en hoe gaan we deze genereren? Onze Senior Consultant heeft later een koppeling gemaakt met een Business Warehouse BI tool.

Implementatie AXAPTA

Om rapportages en andere financiële behoefte vanuit één systeem te kunnen genereren, moest AXAPTA zo snel en efficiënt mogelijk geïmplementeerd worden. Onze Senior Consultant heeft dit project begeleid in samenwerking met de technici.

Kosten analyse

Voor een CFO is betrouwbare informatie van wezenlijk belang. Onze Senior Consultant heeft de basis gelegd in juistheid en volledigheid binnen de kostenstructuur, wat heeft geresulteerd in meer eenvoud. Hierdoor werden kosten beter begrepen en kon dit eenvoudiger worden opgepakt binnen de organisatie.

Forecasts en budgetteringsanalyses

Door de implementatie werd het mogelijk om forecasts en budgetteringsanalyses uit het systeem te halen. Zodoende is er een koppeling gemaakt vanuit de Business Warehouse BI tool naar AXAPTA.

Bekijk ook deze cases